Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ~ΚΥΡΙΑΚΗ 17/1/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ 
ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 17/1/2016, 10.30 π.μ. 
Στο Εργατικό Κέντρο Άρτας

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καλεί κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο να συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 17/1/2016 ενάντια στην κατάργησή της.
Η πάλη των εργαζομένων με αίτημα ¨Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο¨ είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.
Το ζήτημα της Κυριακάτικης Αργίας είναι στρατηγικής σημασίας για το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, τις πολυεθνικές του κλάδου και συνδέεται με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Στόχος τους είναι η μονοπώληση της αγοράς με εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα.
Καλούμε κάθε εμποροϋπάλληλο να:

  • Συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, να μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στον κλάδο, μέσα από τη συσπείρωση στο κλαδικό σωματείο. Να πάρει θέση μάχης απέναντι στον πόλεμο που έχει κηρύξει κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΕΕ και αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεων του.
  • Βγει μπροστά, απορρίπτοντας το νέο έγκλημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το οποίο βάζει ταφόπλακα στο δικαίωμα μας στη κοινωνική ασφάλιση.
  • Γυρίσει την πλάτη του στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) που για μια ακόμα φορά προκηρύσσει απεργία άρον-άρον για τα μάτια του κόσμου χωρίς επί της ουσίας να παίρνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία και την επιτυχία της. Αυτή ακριβώς ήταν και η στάση τους και στις προηγούμενες πανελλαδικές κλαδικές απεργίες όλο το προηγούμενο διάστημα. Εκφυλίζει την τελευταία γραμμή άμυνας των εργαζομένων που είναι η απεργία. Κηρύσσουν πανελλαδικές απεργίες για να βγουν από την υποχρέωση χωρίς να πάρουν κανένα μέτρο για την οργάνωση της, χωρίς κανένας εργαζόμενος να τη γνωρίζει δηλ. την ίδια στιγμή που προκηρύσσουν απεργία παίρνουν μέτρα για την υπονόμευση της. Απομονώνει το συγκεκριμένο ζήτημα από τη γενικότερη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι του κλάδου, συνολικά η εργατική τάξη.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, νομοθετική κατοχύρωση της.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.


Άρτα, 14/1/2016

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: